Ministar Grlić Radman susreo se s predstavnicima Diplomatskoga zbora u Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u srijedu s predstavnicima Diplomatskoga zbora akreditiranim u Hrvatskoj te ih upoznao s hrvatskim vanjskopolitičkim prioritetima u idućem razdoblju.  

Hrvatski šef diplomacije istaknuo je tom prigodom kako među najvažnije zadaće hrvatske diplomacije u nadolazećem razdoblju spada hrvatsko predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine, kao i pristupanje Schengenskom prostoru i eurozoni te ulazak i Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OECD), navodi se u priopćenju ministarstva. 

Grlić Radman je posebice ukazao na činjenicu da su u protekla gotovo tri desetljeća ostvareni najznačajniji hrvatski strateški ciljevi, od ulaska u UN do članstva u NATO-u i ulaska u Europsku uniju. Od zemlje u koju je svojevremeno bila upućena Promatračka misija Europske zajednice zbog ratnih zbivanja Hrvatska je izrasla u državu koja će za pet mjeseci preuzeti predsjedanje Vijećem Europske unije, istaknuo je hrvatski ministar.

Ministar Grlić Radman prisjetio se svojih početaka u hrvatskoj diplomaciji i svoga doprinosa uspostavi službe vanjskih poslova te je također zahvalio Diplomatskom zboru na dosadašnjem radu i izrazio uvjerenje u snagu diplomacije u zajedničkom odgovoru na aktualne izazove miru i sigurnosti.

Izvor: Hina



Pisane vijesti | Gordan Grlić Radman