Ministar Hajdaš Dončić: O mogućem referendumu o monetizaciji autocesta odluku će donijeti Ustavni sud

Slika /Vijesti/2014/Listopad/30 listopad/SHD-web.jpg

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić uvjeren je u pozitivne utjecaje koncesije ne samo na proračun i na razduživanje HAC-a i ARZ nego i na ulaganje u državne ceste i željeznice čime bi se otvorila nova radna mjesta u građevinskom sektoru.

Ministar pomorstva, prometa i instrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je, nakon sjednice Vlade, dao kratku izjavu novinarima.  Ministar je potvrdio da se nastavlja s operativnim dijelom procesa koncesije hrvatskih autocesta i autoceste  Rijeka-Zagreb te da se koncem mjeseca studenog očekuju prve ponude potencijalnih koncesionara. O mogućem referendumu, kazao je ministar Hajdaš Dončić, neće odlučivati niti Vlada niti organizatori referenduma, nego će o tome odluku donijeti Ustavni sud.

Ministar ostaje pri tome da će koncesija definitivno imati pozitivne utjecaje, ne samo na proračun i na razduživanje poduzeća HAC i ARZ, nego i na milijardu i 400 milijuna kuna koje će se s vremenom oslobađati za ulaganje u državne ceste i željeznice, što zapravo otvara radna mjesta u građevini, zaključio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Promet, pomorstvo i infrastruktura