Ministar Hajdaš Dončić o monetizaciji: Očekujem potpisivanje ugovora s koncesionarom na ljeto

Slika /Vijesti/2014/Prosinac/12 prosinca/DSC_7052.jpg

Ministar Hajdaš Dončić naglasio je kako mu Zakon o javnoj nabavi i ekonomska logika priječe komentiranje pristiglih neobvezujućih ponuda za monetizaciju autocesta. „Mogu samo reći da sam vrlo zadovoljan i da će konačna ponuda biti konkurentna“.

U današnjoj izjavi u Banskim dvorima, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić naglasio je kako mu Zakon o javnoj nabavi i ekonomska logika priječe komentiranje pristiglih neobvezujućih ponuda za monetizaciju autocesta. „Mogu samo reći da sam vrlo zadovoljan i da će konačna ponuda, negdje početkom ljeta, biti konkurentna“. Pojasnio je kako bilo kakav komentar predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture može dovesti do poništenja cijelog natječaja. Objasnio je i da se ne smije znati ukupan broj „biddera“ jer se na taj način jača "naša" pregovaračka pozicija.

„Sada će se proučiti ponude koje su stigle i nakon toga kreću pregovori s ponuđačima koji će trajati tri do četiri mjeseca“, izvijestio je ministar. „Nakon toga se ponuđačima šalje konačni prijedlog ugovora o koncesiji koji mora biti verificiran od strane Europske komisije to jest njihovog vijeća za konkurentnost“, rekao je, pojasnivši da bez potvrde Europske komisije nema ni potpisivanja ugovora. „U konačnici ćemo više komunicirati prilikom javnog otvaranja ponuda, početkom ljeta ili u ljetu, ovisi o tijeku pregovora jer će potencijalni koncesionari tada imati samo jednu obvezu, a to je da na crtu upišu iznos novca“. Izrazio je očekivanje će se ugovor s koncesionarom potpisati na ljeto. Ministar Hajdaš Dončić nije želio komentirati situaciju u kojoj bi došlo do referenduma o zabrani monetizacije autocesta. „To nije u opisu djelokruga mog posla“, zaključio je.
 
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Promet, pomorstvo i infrastruktura