Ministar Horvat dodijelio 10 ugovora za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak je u Krapinskim Toplicama načelnicima deset zagorskih općina dodijelio ugovore o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Horvat je kazao kako su potpore projektima na području Krapinsko-zagorske županije samo dio ovogodišnjih potpora njegova ministarstva, pri čemu su od 390 prijava zaprimljenih kroz natječaj dodijeljena sredstva intenziteta potpora u odnosu na prijavljeni iznos oko 43 posto za 173 općine.

"Ovdje smo u Krapinskim Toplicama podijelili deset ugovora, od kojih je pet maksimalnog intenziteta, ali to je tek prvi krug. Onim intenzitetom kojim će se sredstva slijevati kroz proces legalizacije u državni proračun bit će, siguran sam, i drugog, a možda čak i trećeg", poručio je.

Naveo je kako je riječ o prvom iskoraku u 2021. kad se određenim potporama podiže standard života u općinama i gradovima, napominjući da Vlada trenutno priprema Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

”Segment državne imovine, a prvenstveno obnova zgrada koje su stradale u potresu, odnosno segment energetske učinkovitosti, kroz taj će Nacionalni program iz europskih izvora dobiti oko šest milijardi kuna za potrebe Hrvatske”, zaključio je Horvat.

171.000 kuna za uređenje nerazvrstanih cesta

Načelnik općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić rekao je kako ovakve potpore mnogo znače općinama i gradovima.

"Drago mi je da Ministarstvo kontinuirano provodi ovakve programe, a općine i gradovi s postojećim fiskalnim kapacitetima kontinuirano su upućeni i na programe županija i države, vezano uz podršku uređenju komunalne infrastrukture", izjavio je Svažić.

Općina Krapinske Toplice jedna je od općina koja je dobila maksimalnu potporu u iznosu od 171.000 kuna namijenjenih za uređenje nerazvrstanih cesta.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti