Ministar Kovač: Pozivamo Srbiju da se smiri, da počnemo normalno komunicirati i graditi dobrosusjedske odnose

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač gostujući u utorak u Dnevniku 3 osvrnuo se na retoriku srbijanskog premijera Vučića i ministra vanjskih poslova Dačića. 

Ministar Kovač je izjavio kako je zaista začuđen ovim rječnikom kolege Dačića. Bio sam prije dva tjedna u Subotici, imao sam razgovor s gospodinom Dačićem i ja sam mu neke stvari rekao, zamolio sam ga da se Srbija suzdrži, čak je demantirao i one izjave tužitelja za ratne zločine o istražnim radnjama protiv hrvatskih branitelja, i ništa nisu napravili.
 
Sad vidim, konstatiram, već se u sedam dana nama u Hrvatsku šalju četiri note, mi smo rekli da to više nećemo primati, to su besmislice, to je gubitak vremena. Mi smo ozbiljna država, samostalna država, mi smo fiksirani na sebe i nemamo vremena baviti se svaki dan samo sa Srbijom.
 
Mi smo javno rekli i pozvali kolege u Srbiji da uoči Dana pobjede da se stane na loptu, da se smire strasti, da počnemo normalno komunicirati i da sa ovim notama prestanu jer ovo zaista nema smisla, dodao je.
 
Ministar Kovač je rekao kako smatra da Srbija ima puno posla kod sebe doma te misli da bi bilo najbolje da se time bavi, da svoje društvo europeizira, da s nama gradi dobrosusjedske odnose, a ova histerija koja se stvara, koja dovodi do toga da i neki ljudi kod nas nasjedaju na tu srpsku propagandu, to nema smisla.
 
Tekst: HRT 

Pisane vijesti