Ministar Krstičević: 2018. za HV bila uspješna, sve dogovoreno odgovornim radom i ostvareno

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uputili su božićne i novogodišnje čestitke pripadnicima hrvatskih Oružani snaga koji se nalaze u NATO i UN mirovnim misijama, a ministar Krstičević poručio je kako je "ova godina za Hrvatsku vojsku bila uspješna, sve što smo isplanirali, zajedničkim odgovornim radom smo i ostvarili", priopćilo je u petak Ministarstvo obrane RH.

Ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov uoči božićnih i novogodišnjih blagdana čestitke su uputili video vezom pripadnicima Oružanih snaga RH koji se nalaze u području NATO misije potpore miru "Resolute support" u Afganistanu, NATO operacije potpore miru KFOR na Kosovu i NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj te UN-ove operacije potpore miru UNIFIL u Libanonu.

Ministar Krstičević putem video veze obratio se pripadnicima Hrvatske vojske u Afganistanu, Kosovu, Poljskoj te u Libanonu.

"Poštovani vojnici i vojnikinje, dočasnici, časnici, svi koji sudjelujete u misijama i operacijama potpore miru i svi ostali naši pripadnici koji su raspoređeni na dužnostima izvan Hrvatske, vi ste daleko ali ste u našim srcima. Mi smo ovdje da brinemo o vama, jer radite nešto strateški jako važno, promičete Hrvatsku u svijetu, promičete sve vrijednosti hrvatskog vojnika, od profesionalnosti, odgovornosti, poniznosti, domoljublja", rekao je ministar obrane.

U ovo predblagdansko vrijeme, dodao je, "čestitam vam na svemu dobrom što činite, što ste odgovorni i što radite sjajan posao i predstavljate Hrvatsku u svijetu onako kako to Hrvatska zaslužuje".
 
Krstičević: Hrvatska vojska obnovljena i vraćen joj sjaj kakav je imala tijekom Domovinskog rata

Ukratko je podsjetio na sva postignuća Ministarstva obrane i Oružanih snaga u godini koja je na izmaku.

"Ova godina za Hrvatsku vojsku bila je uspješna godina. Sve ono što smo isplanirali, zajedničkim odgovornim radom uz uključenost svih vojnika, dočasnika i časnika smo i ostvarili. Može se reći da je Hrvatska vojska svoju zadaću u potpunosti izvršila, a za to ste zaslužni i svi vi koji ste izvan Hrvatske" istaknuo je ministar Krstičević.

Sve aktivnosti i projekti provedeni su u funkciji jačanja sposobnosti Hrvatske vojske, dodao je.

"Vratili smo sjaj Hrvatskoj vojsci kakav je imala tijekom Domovinskog rata. Obnovili smo vojsku. To je rezultat zajedničkog napora i zalaganja svih vojnika, dočasnika, časnika, službenika i namještenika" naglasio je ministar obrane.

Ministar Krstičević na kraju je pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama čestitao nadolazeće blagdane: "Želim još jednom vama i vašim obiteljima čestitati i zahvaliti na svemu onome što činite za Hrvatsku. Čestitam vam na služenju Domovini i želim vam mir u misijama i sve najbolje u idućoj godini te da se sretno vratite u Hrvatsku, gdje ćemo vas dočekati onako kako vi i zaslužujete. Neka vas sve skupa dragi Bog čuva" rekao je.
 
Šundov:  Zahvala pripadnicima OS RH u misijama i operacijama za časno služenje domovini

I načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov pripadnicima OS RH u misijama i operacijama zahvalio je za časno služenje domovini.

"Vojnicima, dočasnicima i časnicima zahvalio je na svemu što radite kao Hrvatski vojnici, i kako predstavljaju Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku, ali i sebe osobno i svoje obitelji. "Hvala vam na trudu, hvala na zalaganju i na profesionalnom odnosu", rekao je general Šundov  te dodao kako je najvažnije da u sklopu zadaća koje provode u misijama i operacijama vode računa o sigurnosti svakog čovjeka i da se svi vrate svojim obiteljima i svojim domovima.

"U ime svih pripadnika Hrvatske vojske čestitam vam Božić, želim svima puno zdravlja, puno uspjeha, radosti i veselja vama i vašim obiteljima", dodao je.

Tom prigodom zapovjednici hrvatskih kontingenata u misijama i operacijama izvijestili su ministra Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Šundova o stanju u području razmještaja hrvatskih sastavnica. Izvijestili su kako je stanje u području operacija stabilno te da se sve zadaće provode sukladno važećim zapovjednima, propisima i planovima.

Oružane snage Republike Hrvatske sudjeluju ukupno u sedam operacija i jednoj misiji potpore miru te jednoj NATO aktivnosti s oko 300 pripadnika, navode iz MORH-a.

U NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu u sklopu 9. HRVCON-a sudjeluje 106 pripadnika OS RH. Zapovjednik kontingenta je brigadir Dražen Ressler.

U NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu u sklopu 29. hrvatskog kontingenta sudjeluje 33 pripadnika OS RH, a zapovjednik je satnik Elvis Mišić.

U sklopu NATO aktivnosti eFPBG-USA u Poljskoj u okviru 3. hrvatskog kontingenta sudjeluje ukupno 80 pripadnika. Zapovjednik je satnik Željko Trček.

U operaciji UNIFIL u Libanonu sudjeluje 52 pripadnika Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske  u okviru 2. hrvatskog kontingenta, a zapovjednik je bojnik Siniša Šlibar.

Izvor: Hina


Pisane vijesti | Damir Krstičević