Ministar Kuščević: Potpisnici referendumskih inicijativa uvjerili se u transparentnost i dobar posao povjerenstva

Odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu uprave, ministar Lovro Kuščević kazao je da potpisnici referendumskih inicijativa koji su obavili uvid u nevažeće potpise pohvaljuju rad povjerenstva za provjeru potpisa.

Izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku osobno se uvjeriti u transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo.  

"Povjerenstvo koje sam kao ministar imenovao napravilo je dobar i transparentan posao i objektivno utvrdilo sve važeće i nevažeće potpise. Kako bi pokazali tu transparentnost omogućili smo svim građanima, inicijativama, udrugama koje su se pravovremeno prijavile da imaju pravo uvida u nevažeće potpise", rekao je ministar Kuščević nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt "Uspostava platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat".

Prema komentarima naših sugrađana koji su dolazili, nastavio je ministar, jako se pozitivno izražavaju, pohvaljuju rad povjerenstva. "Drago mi je da su imali priliku i osobno se uvjeriti u transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo", poručio je.
 
Na pitanje novinara kakav je odaziv potpisnika dviju referendumskih inicijativa, Kuščević je odgovorio kako su to tehničke stvari o kojima bi trebalo pitati mjerodavne u tvrtki APIS IT, koja je obavila provjeru potpisa i u čijim se prostorijama obavlja uvid u nevažeće potpise.

Upitan jesu li se predstavnici inicijativa predbilježili za uvid u nevažeće potpise idućeg tjedna, ministar Kuščević je odgovorio potvrdno. "Da, imamo raspored za svako pitanje - ponedjeljak, utorak, srijeda. A kasnije će se dogovoriti, ovisno o dinamici provjere, koliko treba vremena za dovršetak cijelog posla", zaključio je ministar Kuščević.

Izvor: Hina / Vlada
 

Pisane vijesti