Ministar Marić: Vlada uvijek spremna na razgovore sa sindikatima

Slika /Vijesti/2019/10 listopad/02 listopada/VRH_7895.jpg

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je poručio da je Vlada uvijek spremna na razgovore sa sindikatima u obrazovanju koji su najavili štrajk, ističući da će od njega uvijek dobiti iskrenu i otvorenu riječ.

Ministar Marić je, uoči užeg kabineta Vlade, novinarima izjavio kako je Vlada uvijek spremna na razgovore. "Sindikatima poručujem - ono što im imam za reći, reći ću im na sastanku", kazao je.

Ustvrdio je da će sindikati od njega dobiti "samo iskrenu, otvorenu i transparentnu riječ", da će sve što im ima poručiti prvo reći njima, a tek onda o svemu obavijestiti javnost.

Idućih dana sastanak sa sindikatima državnih službi

Najavio je da će idućih dana održati sastanak i sa sindikatima državnih službi, a najavio je i razgovor s predstavnicima javnih službi.

"Nisu tu samo učitelji i zdravstveni djelatnici. Tu su i drugi koji također žele čuti što im imamo za poručiti", rekao je ministar.

Posljednjih godina rebalansima proračuna najveći dio zdravstvu

Marić je komentirao najavu ministra zdravstva Milana Kujunđžića da će se sredstva za dio duga prema veledrogerijama pronaći rebalansom proračuna, rekavši da se rebalans u pravilu donosi krajem godine.

"Do sada, rebalansima je najveći dio novca išao za zdravstvo. Rebalans će biti u nekom trenutku, no ja ga ne bih vezivao za obveze i dugove u zdravstvu", izjavio je Marić.

Dodao je da se iz proračuna posljednjih godina izdvajalo za zdravstveni sustav, spomenuvši financijsku injekciju od 1,5 milijardu 2017. godine, dodatnih 500 milijuna prošle godine, te ove godine 1 postotni bod zdravstvenog doprinosa.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Zdravko Marić