Ministar Medved: Smrt Gordana Lederera mora ostati upisana u hrvatskoj povijesti

Na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice obilježena je u subotu 28. obljetnica pogibije HRT-ovog snimatelja Gordana Lederera na kojoj je istaknuto kako je snajperski hitac u snimatelja bio pokušaj da se spriječi širenje istine o Domovinskom ratu, ali da srpski agresori u tome nisu uspjeli.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nazočne je pozdravio u ime hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića te istaknuo kako se i danas, 28 godina od pogibije Gordana Lederera, unatoč protoku vremena gaje jednake, još uvijek svježe emocije.

"S ovog mjesta šaljemo poruke zajedništva, spremnosti i zahvalnosti za žrtvu svih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava. Neka to zajedništvo koje smo imali u Domovinskom ratu bude izvor snage u budućnosti za razvoj naše domovine. Prije 28 godina obitelj Lederer izgubila je svoga sina, supruga i oca, a mi hrvatski branitelji tog smo dana izgubili iskrenog prijatelja i svjedoka tog vremena", rekao je te dodao kako će njegova Banijska ratna praskozorja zauvijek ostati dio hrvatske povijesne istine o Domovinskom ratu.   

"Ovdje je snimljena istina o velikosrpskoj agresiji i životu mladih hrvatskih branitelja, koji su u zajedništvu branili svoju domovinu. Stoga hrvatska Vlada ulaže velike napore kako bi osigurala dostojan život svima koji su bili spremni položiti život za slobodnu Hrvatsku", rekao je Medved.

Ministar hrvatskih branitelja je apelirao da se poduzme sve kako bi žrtva Lederera ostala trajno upisana u hrvatskoj novijoj povijesti. Zaključio je kako je, zahvaljujući i žrtvi Gordana Lederera, istina o velikosrpskoj agresiji prepoznata u cijelom svijetu.

Izvor: Hina 

Pisane vijesti | Tomo Medved