Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje 23 odluke o financiranju za 'Razvoj poslovne infrastrukture'

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić dodijelit će u petak, 14. srpnja 2017. godine, 23 odluke o financiranju s iznosom potpore od 368.720.284 kuna i ukupne vrijednosti projekata 449.379.676 kuna iz 15 županija.

Odluke se dodjeljuju sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture'.

Dodjela odluka održat će se u velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s početkom u 10 sati.

Snimatelji i fotoreporteri moći će prisustvovati čitavom događanju.
 
Podsjetimo, svrha Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj poslovne infrastrukture' je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture te povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava. To će se postići poticanjem ulaganja u takvu infrastrukturu u područjima gdje postoji potreba za proširenjem postojeće ili izgradnjom nove infrastrukture, poput poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova. Takva infrastruktura će na lokalnoj, odnosno regionalnoj razini, doprinijeti poboljšanju dostupnosti poduzetničko poslovne infrastrukture MSP-ovima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja, s ciljem  privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima. Za ovaj Poziv, osigurano je 380 milijuna kuna (odnosno 50 milijuna eura) za razdoblje 2016. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. S obzirom na značajan broj prijavljenih kvalitetnih projekata, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s MRRFEU-om kao nadležnim tijelom za upravljanje EU fondovima, osiguralo je dodatnih 260 milijuna kuna, čime će se u konačnici financirati više od 45 projekata, u ukupnom iznosu od 640 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koju je bilo moguće dodijeliti iznosi 200.000,00 kuna, dok je najveći iznos 20.000.000,00 kuna. 

Najave