Ministarstvo hrvatskih branitelja i HPB potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisali su sporazum o suradnji na poticanju mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja kroz financiranje poljoprivrednih i poduzetničkih projekata, izvijestili su u danas iz HPB-a i Ministarstva.

Sporazum je zaključen u utorak, 16. srpnja, a potpisali su ga ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.

Rezultat je inicijative Ministarstva hrvatskih branitelja kojom se tražila mogućnost financiranja poljoprivrednih i poduzetničkih djelatnosti braniteljskih zadruga, OPG-ova, obrta, trgovačkih društava i drugih subjekata hrvatskih branitelja kao pružanje podrške razvojnim projektima i aktivnostima, navodi se u priopćenju.

Cilj je omogućiti trajniju poslovnu suradnju za razvoj mikro, malih i srednjih poduzetnika, više prilika za nove poslove i zapošljavanje, a uvjeti financiranja bit će među najpovoljnijima iz ponude HPB-a, kažu iz te banke.

Ministar Medved je izjavio da ga raduje nastavak suradnje s HPB-om, koji je prije dvije godine hrvatskim braniteljima omogućio povoljnije stambeno kreditiranje.

Medved kaže da se ovim sporazumom podupiru vrlo važne mjere poticanja mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja, a zahvalio je HPB-u na prepoznavanju gospodarskog potencijala braniteljske populacije te na podršci koju pruža ispunjenju ciljeva Ministarstva.

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić izrazio je zadovoljstvo što će ova kreditna linija omogućiti hrvatskim braniteljima lakše i bolje uključivanje u svijet poduzetništva, što je važno i dobro za zemlju i za branitelje.

"Trebamo zajedno stvarati uvjete za bolju i uspješniju poduzetničku budućnost Hrvatske. Vjerujem kako ćemo iz ove suradnje svi izvući maksimum", poručio je Vuić.

Izvor: Hina / Vlada RH

Pisane vijesti | Tomo Medved