Ministarstvo hrvatskih branitelja: U Hrvatsku pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine

  • Slika /Vijesti/2023/Travanj/26 travnja/3.jpg

Danas je u Hrvatsku pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine u čijoj je pratnji 9 osoba, članova njihovih obitelji. Ranjene osobe bit će tijekom dana zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije. Vjerujemo u uspješnost liječenja i poboljšanje njihovog zdravstvenog stanja te im želimo što brži oporavak.

Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj.
 
Liječenje i rehabilitacija ranjenih osoba iz Ukrajine uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine. S obzirom na naše iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine.
 
Molimo medije za razumijevanje s obzirom na okolnosti koje se odnose na zaštitu privatnosti  ranjenih osoba i osiguravanja uvjeta potrebnih za nesmetano liječenje.
 
Sve ostale informacije će se komunicirati naknadno i redovito, a naglašavamo kako  provedbom ove aktivnosti Vlada RH nastavlja ustrajno i dosljedno iskazivati potporu ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu.

Pisane vijesti