Ministarstvo poljoprivrede: OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 8,3 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas da je zbog velikog interesa na natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina povećalo vrijednost natječaja za 8,3 milijuna kuna, na ukupno 15,8 milijuna kuna. 

Radi velikog interesa prijavitelja na natječaj, Ministarstvo poljoprivrede je objavilo izmjene natječaja kojima je povećana ukupna vrijednost natječaja za 8,3 milijuna kuna, odnosno sa 7,5 milijuna kuna na 15,8 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo na svojim internet stranicama. 

Ministarstvo poljoprivrede tim novcem pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području.

Tim sredstvima Ministarstvo pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socioekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, ističu iz resora poljoprivrede.

Navode i da je Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo listu odabranih projekata, u skladu s odredbama natječaja, i predložilo ministrici poljoprivrede donošenje dopune odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Iz Ministarstva najavljuju da će, s obzirom na veliki odaziv na natječaj, i u 2020. godini objaviti natječaj kojim će sredstvima državnog proračuna dati potporu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za održiv razvoj, povećanje obujma proizvodnje, modernizaciju i unaprjeđenje poslovanja te očuvanje radnih mjesta kao i stvaranje novih radnih mjesta na ruralnim područjima.

 

(Izvor: HINA/Vlada)



Pisane vijesti | Poljoprivreda | Marija Vučković