Ministri Branko Vukelić i Ivan Šuker održali sastanke sa Zagrebačkom bankom, PAN-PEK-om d.o.o., i stečajnim upraviteljem tvrtke «Goričanka»

Na inicijativu predsjednika Vlade RH dr. sc. Ive Sanadera u cilju rješavanja teške situacije u «Goričanki», danas su ministri gospodarstva rada i poduzetništva Branko Vukelić i financija Ivan Šuker održali sastanke sa Zagrebačkom bankom, PAN-PEK-om d.o.o., i stečajnim upraviteljicom tvrtke «Goričanka».

Na inicijativu predsjednika Vlade RH dr. sc. Ive Sanadera, a u cilju rješavanja teške situacije u «Goričanki», danas su ministri gospodarstva rada i poduzetništva Branko Vukelić i financija Ivan Šuker održali sastanke sa Zagrebačkom bankom, PAN-PEK-om d.o.o., i stečajnim upraviteljicom tvrtke «Goričanka».

Na sastanku je dogovoren način razrješenja situacije u Goričanki i to tako da će PAN PEK odustati od svoje ponude za kupovinom nekretnina «Goričanke». Nadalje, Zagrebačke banka dat će suglasnost za poništenje natječaja o prodaji nekretnina i predložiti da neposrednom pogodbom nekretnine kupi Hrvatski fond za privatizaciju.

Hrvatska Vlada izražava zadovoljstvo odlukama PAN PEK-a i Zagrebačke banke čime su pokazali razumijevanje za situaciji u «Goričanki».

Ovim dogovorom omogućava se nesmetan nastavak rada tvrtke «Goričanka» i radnih mjesta svih zaposlenih, što je u konačnici i bio cilj inicijative Vlade RH na čelu s predsjednikom dr. sc. Ivom Sanaderom.

Sa rezultatima sastanka upoznata je i predsjednica SSSH Vesna Dejanović i predsjednik Sindikata tekstilaca Josip Zidanić.



Pisane vijesti