Ministrica Divjak: Gotovo 4 milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je novih, gotovo četiri milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama.

Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak odobravaju se sredstva za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za nastavni proces u ukupnom iznosu od 3,962 milijuna kuna.

Sredstva su osigurana za 37 centara i 23 škole s više od deset učenika s teškoćama u razvoju u posebnim razrednim odjelima.

Ta je Odluka uslijedila nakon dodjele 42 milijuna kuna u prosincu i 43 milijuna kuna u travnju za opremanje kabineta u školama, podsjeća Ministarstvo.

"Ovo predbožićno vrijeme prilika je da pokažemo posebnu brigu prema onima kojima je to najpotrebnije i upravo zato odlučili smo ova dodatna sredstva dodijeliti ustanovama i školama koje obrazuju djecu s teškoćama s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja za njih. Važno je da svaki učenik u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i sigurno okruženje za učenje i poučavanje", istaknula je ministrica Divjak.

Odobrena sredstva doznačavaju se na žiroračun ustanova u kojima se izvode samo programi za učenike s teškoćama te osnovnih škola s redovitim programima u kojima su ustrojeni posebni razredni odjeli/odgojno-obrazovne skupine po posebnim programima, a u kojima je više od deset učenika uključenih u posebni program.

Sredstva se dodjeljuju prema iznosima iz tablice koja je sastavni dio Odluke, a sukladno broju učenika uključenih u navedene programe s tim da je najmanji iznos 25.000 kuna, a najveći 214.000 kuna.
 
Izvor: HINA / Vlada

Pisane vijesti | Blaženka Divjak