Ministrica Murganić o stradavanju djece na Pagu: Sada je najvažnije zaštiti djecu i pratiti njihov oporavak

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izrazila je danas žaljenje zbog stradavanja četvero malodobne djece na Pagu, najavivši da će u petak poslati inspekcijski nadzor kako bi se saznale okolnosti nemilog događaja.

Murganić je uči sjednice Vlade izrazila žaljenje zbog strašMnog događaja na Pagu, gdje je muškarac rano ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kazavši da je zgrožena i da još može vjerovati da se to dogodilo.

Rekla je kako je ta obitelj na Pag stigla s područja Virovitice, a tamošnji centar za socijalnu skrb provodio je nad njima jedan vid nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.

Šaljemo hitni inspekcijski nadzor na Pag

"Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji", kazala je ministrica i najavila da će se nadležne službe pozabaviti slučajem i dati sve informacije, koliko god je moguće, a da nikoga ne ugroze. "Prestrašan je ovo čin da bismo mogli razmišljati o zaštiti bilo koga osim djece", naglasila je.

Ministrica je dodala da ministarstvo nastoji telefonski i putem e-maila dobiti što više informacija, te istaknula da je najvažnije pratiti kakvo je zdravstveno stanje djece i kako teče njihov oporavak.

"Poslat ću hitno, već sutra, inspekcijski nadzor. Radi se podružnici Centra za socijalnu skrb u Pagu, koja ima samo jednog socijalnog radnika. Centar je vodio izvide nad obitelji, ali u smislu kontaktiranja, razgovora o odnosu u obitelji, no ne znamo kojeg intenziteta", poručila je ministrica.

I predsjednik Vlade Andrej Plenković u svom je uvodnom govoru na sjednici Vlade izjavio da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, istaknuvši da je zajedno s ministrima unutarnjih poslova, zdravstva te demografije, obitelji, mladih i socijalne politike bio u kontaktu s različitim službama i da potreseni očekuju daljnje vijesti o tom događaju.

Izvor: Hina / Vlada RH

Pisane vijesti | Nada Murganić