Ministrica Murganić u Zadru: Iskreno se nadam da će se djeca oporaviti, uputili smo inspekcijski i stručni nadzor

Slika /Vijesti/2019/02 Veljača/28 veljače/HN20190228049071.jpg

Ministrica za obitelj, demografiju, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić danas je u posjetila Opću bolnicu Zadar u kojoj je zbrinuto četvero malodobne djece ozlijeđene u monstruoznom činu na Pagu. 

"Ovo je užasan događaj, jedan stravičan čin jednog od roditelja. Stradala su mala, nevina djeca i radi se o jednom od nezapamćenih događaja. Nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti iz medija ili od strane službi. Željela sam posjetiti djecu i razgovarati s liječnicima u bolnici u Zadru", kazala je ministrica Murganić u izjavi medijima, istaknuvši kako će posjetiti i Centar za socijalnu skrb s obzirom da je obitelj bila u tretmanu nadležnog centra.

Detaljno će se sve ispitati

Kazala je da je odmah po saznanju o ovom događaju uputila inspekcijski nadzor. "Uputila sam i zahtjev za stručni nadzor nad radom radnika Centra za socijalni skrb, želimo vidjeti cijeli tok događaja, kako i na koji je način centar skrbio za ovu obitelj", rekla je.

Poručila je kako se iskreno nada da će se djeca oporaviti, ozdraviti i imati što manje trauma te da će njihovo djetinjstvo koliko je to god moguće proći u najboljem redu.

"Obitelj je imala probleme u obavljanju roditeljske skrbi starijeg djeteta koje nije u bolnici. O detaljima o samim procesima i samoj obitelji zasad ne bismo govorili. Detaljno ćemo ispitati sve ono što je u našoj nadležnosti i o tome ćemo izvijestiti javnost", istaknula je,

"Ovo je nešto što nas je sve skupa strašno pogodilo", dodala je.

Javnost će o svemu biti pravodobno informirana

Novinare je zanimalo je li bilo propusta u radu nadležnog centra. Ministrica je kazala da ne bi angažirala dva inspekcijska nadzora da ne misli da je to potrebno.

"Ponekad, kada imamo situacije na terenu, samo kroz pisanu dokumentaciju ili kontakte sa stručnim radnicima imamo potpuni uvid. Ovdje mislimo da su potrebni temeljiti izvidi. Stoga imamo i stručni nadzor i onaj inspekcijski. A i moj će razgovor u centru za socijalnu skrb na neki način stvoriti sliku riješiti neke dileme koje sada imam", rekla je.

Ponovila je pritom da će javnost o svemu biti informirana nakon obavljenih izvida.

Pisane vijesti | Nada Murganić