Ministrica Šikić: Osigurali smo 1,85 milijardi eura europskog novca za proračun Republike Hrvatske

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/25 svibnja/Sikic_2.jpg

Ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić, na press konferenciji po završetku sjednice Vlade, izvijestila je da je Ministarstvo dobilo akreditaciju za korištenje 1,85 milijarde eura do 2020. godine.

„Dobili smo akreditaciju za korištenje milijarde i 850 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda za period od 2014. Do 20202. Godine., za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovime smo u proteklih 100 dana dokazali da znamo i možemo osigurati uspješno povlačenje europskih sredstava“, rekla je ministrica Šikić. 

Pomoćnica ministrice Katarina Ivanković Knežević pojasnila je da se ovom akreditacijom spriječio i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih. „Do sada smo od tog iznosa potrošili nešto više od 78 milijuna kuna i zaposlili 3800 mladih putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih“. Dodala je da se  sve aktivnosti iz ove inicijative nastavljaju i dalje intenzivno provoditi, kao i ostale mjere aktivne politike tržišta rada, koje su neopravdano bile zapostavljane protekle četiri godine. „Želimo prilagoditi mjere potrebama tržišta rada, a ne nezaposlene prilagođavati mjerama, kao što se činilo do sada“, naglasila je pomoćnica ministrice rada i mirovinskoga sustava. 

Pisane vijesti