Ministrica Žalac: Nikakva prijetnja ne može ugroziti izgradnju Pelješkog mosta

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poručila je da nikakva prijetnja ne može ugroziti izgradnju Pelješkog mosta s obzirom da je Europska komisija odlukom od 7. lipnja odobrila taj projekt kao najveći u ovoj financijskoj perspektivi.

"Nema, dakle nikakvih niti međudržavnih ugovora niti bilo čega drugoga što bi priječilo na neki način izgradnju ovog projekta", naglasila je ministrica Gabrijela Žalac.

Istaknula je da je, u kontekstu susjedstva, i studija i cijela procedura koja je godinama trajala upravo usuglašena sa svima, tako da smatra da tu nema govora o tome da se na bilo koji način dovede u pitanje izgradnja Pelješkog mosta, posebno što se tiče i odluke Komisije i onoga što je godinama prethodno rađeno.

Upitana je li novac siguran, Žalac je podsjetila da je odluka potpisana 7. lipnja, nakon čega je uslijedilo potpisivanje ugovora između Ministarstva prometa, Hrvatskih cesta i korisnika. "Prema tome, mislim da slijedi otvaranje ponuda i krećemo s radovima", rekla je Žalac.

izvor: HinaVijesti iz medija | Fondovi EU | Gabrijela Žalac