Na terenu u Ogulinu 67 vojnika s amfibijom i 2 labudice

U pomoći Ogulinu i građanima koji su ugroženi poplavama na terenu je 67 pripadnika OSRH zajedno s potrebnom tehnikom.

Namjenski organizirane snage Hrvatske kopnene vojske koje čine pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, Gardijske motorizirane brigade i Inženjerijske pukovnije i dalje pružaju pomoć građanima Ogulina koji je ugrožen poplavama nastalim uslijed obilnih kiša.

U Ogulin su stigli u nedjelju, 17. rujna. U večernjim satima danas, u utorak, 19. rujna 2017., na terenu je 67 pripadnika OSRH zajedno s amfibijskim vozilom, kombiniranim vozilom za utovar i kamionima-labudicama koji služe za prijevoz vreća.

Do sada su pripadnici OSRH napunili pijeskom više od 6000 vreća, a samo do danas distribuirali su ih više od 4000 na najugroženija gradska područja. Također, u ugroženim kućama vojska pomaže pri premještanju i spašavanju privatne imovine građana.

"Radimo sinkronizirano s pripadnicima MUP-a, vatrogastva, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskih voda kao i stanovništvom Ogulina. I dalje ćemo nastaviti s punjenjem vreća i biti ovdje, na raspolaganju građanima, koliko to god bude potrebno", rekao je zapovjednik NOS-a satnik Dražen Brkić, koji sudjeluje i u radu Kriznog stožera.

Izvor: MORH
 

Pisane vijesti