Nakon teške godine iza nas, u novo desetljeće ulazimo s nadom da bolja vremena dolaze

Slika /Vijesti/2021/siječanj/01 siječnja/Nova godina.png

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku u kojoj stoji:

"Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, svima vama od srca želim sretnu i uspješnu 2021. godinu!
 
Iza nas je turbulentna i zahtjevna godina u kojoj smo se suočili s izazovima bez presedana. Hrvatski je narod pokazao solidarnost, odgovornost i jedinstvo u najtežim okolnostima, kao i otpornost i snagu da izdrži i savlada sve ugroze.
 
U borbi protiv pandemije koronavirusa, na prvom su nam mjestu zdravlje i životi ljudi, ali istodobno moramo voditi računa o očuvanju gospodarstva, kojem ćemo nastavljati pružati snažnu potporu. Kao i u godini na izmaku, osigurat ćemo sredstva za očuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzeća.
 
Dolazak cjepiva budi novu nadu i optimizam da ćemo se u 2021. godini postupno vratiti normalnom životu. Stoga vas sve pozivam da vjerujete struci i da se cijepite, jer štiteći druge i svoje bližnje, štitite i sebe.
 
Važno je da odgovornim ponašanjem svi zajedno nastavimo suzbijati širenje zaraze. I ovom prigodom želim se zahvaliti svim zdravstvenim radnicima te djelatnicima u socijalnim ustanovama, kao i svima koji se neumorno bore da zaštite zdravlje i živote ljudi.
 
Hrvatsku su ove godine pogodili i snažni potresi. Izražavam još jednom sućut obiteljima svih stradalih, sa željom da se svi ozlijeđeni što brže oporave.
 
Vlada će, sa svim svojim službama, u suradnji s pogođenim županijama, gradovima i općinama, uz osigurana europska sredstva i međunarodnu pomoć, pokrenuti obnovu razrušenih područja.
 
Nastavit ćemo pomagati unesrećenim ljudima koji su ostali bez svojih domova. Pritom smo zahvalni već iskazanoj velikoj solidarnosti i zajedništvu hrvatskog naroda.
 
Unatoč svim izazovima, želimo da Hrvatska u 2021. godini u političkom, gospodarskom i reformskom smislu i dalje napreduje te da osiguramo brz gospodarski oporavak i svim građanima kvalitetniji život.
 
Već od sutra nastavljamo sa smanjivanjem poreza kako bismo povećali dohodak brojnim obiteljima, poboljšali poslovno ozračje, povećali investicije i potaknuli otvaranje novih radnih mjesta.
 
Demografska revitalizacija ključno je pitanje za našu budućnost, a daljnjim pronatalitetnim mjerama  podizat ćemo kvalitetu života naših obitelji, djece i mladih, uvijek vodeći računa o društvenoj solidarnosti prema onima koji su najranjiviji.
 
Nakon teške godine iza nas, u novo desetljeće ulazimo s nadom da bolja vremena dolaze. Želim vam svako dobro, puno zdravlja, uspjeha i sreće u 2021. godini!"

Pisane vijesti | Andrej Plenković