Nastavak partnerstva i suradnje u realizaciji zajedničkih projekata Vlade i Grada Zagreba

Slika /Vijesti/2019/11 studeni/04 studenoga/DSC_9533.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Razgovarali su o suradnji Vlade i Grada na brojnim projektima, a riječ je o redovitom dijalogu i partnerstvu koje ova Vlada vodi s predstavnicima svih županija, gradova i općina.

Po završetku sastanka u izjavi za medije premijer Plenković naglasio je da je trenutno u fazi provedbe niz projekata vrijednih više od 1,3 milijarde kuna u suradnji različitih resora i Vlade, koji pridonose boljoj kvaliteti života svih Zagrepčanki i Zagrepčana te daljnjem razvoju glavnoga grada.
 
Danas se, izvijestio je, razgovaralo prvenstveno o projektima koji se tiču boljeg prometnog povezivanja, zatim rješavanju bolje povezanosti grada i Zračne luke, kao i projektu Gredelj te o temama iz zdravstvenoga sustava – osobito o projektu dječje bolnice u Blatu te Imunološkom zavodu. Bilo je riječi, kazao je premijer, i o projektu Zagreb na Savi, kao i o procesu usvajanja GUP-a za Grad Zagreb.
 
"U ovome trenutku riječ je isključivo o temi stručnoga karaktera, koju sagledavaju sa svih aspekata usklađenosti sa zakonom i odgovarajućim planom u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja", poručio je premijer govoreći o GUP-u.
 
Razgovaralo se, dodao je predsjednik Vlade, i o temama koje se odnose na financiranje Grada Zagreba u kontekstu brojnih rasterećenja koje je Vlada poduzela, kao i o fiskalnoj poziciji Grada u dugoročnom smislu.
 
"Najvažnija poruka je da je ovo bio jako koristan i konstruktivan sastanak, potreban, između Vlade i Grada Zagreba te da ćemo u duhu naše dobre suradnje koja postoji do sada nastaviti rješavati na najbolji način sve projekte koji pridonose i razvoju grada, ali i razvoju Republike Hrvatske", rekao je predsjednik Vlade.
 
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kazao je da je odnos Vlade i Grada bio, jest i ostaje partnerski, uz međusobno razumijevanje i odgovornost svih za djelokrug svoga rada i dodao da su svih osam zajedničkih projekata od interesa za bolji život građana Zagreba i cijele Hrvatske.
 
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet poručio je da nijedan veliki projekt u Zagrebu ne može uspjeti bez partnerstva Vlade, Grada i Gradske skupštine. Dodao je da se u ovom trenutku realizira nekoliko velikih projekata – poput rotora, žičare i dječje bolnice.

Pisane vijesti