Nastavljamo podupirati razvoj Karlovačke županije, iz fondova EU-a ugovoreno dosad 440 milijuna eura

  • Slika /Vijesti/2022/04 travanj/29 travnja/VRH_5811 (1).jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu. Uoči svečane sjednice posjetio je novoizgrađeni most u Gornjem Pokupju.

Čestitavši dobitnicima godišnjih priznanja Karlovačke županije, premijer Plenković se osvrnuo na suradnju Vlade s jedincima lokalne i područne samouprave.
 
Podsjetio je na redovne sastanke Vlade sa županima koji se odvijaju već pet i pol godina, najavivši da će idući sastanak biti upravo u Karlovcu.
 
Rekao je kako je prijašnja komunikacija sa županima bila rijetka i tematski nepovezana. "Smatram da je višerazinsko upravljanje Hrvatskom trebalo dobiti određenu formu, ustvrdio je premijer, dodavši da su redoviti sastanci sa županima, članovima Vlade približili određene krajeve Hrvatske, ali i šire otvorila vrata resora i institucija jedinicama lokalne i područne samouprave. 
 
Podsjetio je da se Vladina politika regionalnog razvoja Hrvatske temelji na četiri stupa – redoviti  dijalog, funkcionalna decentralizacija, fiskalna decentralizacija i projektna suradnja, dodavši da se rezultati takve politike već sada vide u unaprjeđenju ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske.
 
Karlovačka županiju iz europskih fondova ugovorila 440 milijuna eura
 
U tom kontekstu, premijer je pohvalio Karlovačku županiju koja je u proteklih nekoliko godina iz europskih fondova ugovorila 440 milijuna eura za brojne projekte, izdvojivši novoizgrađeni most preko rijeke Kupe koji spaja Karlovac i Ozalj u vrijednosti 53 milijuna kuna i koji, kazao je Plenković, omogućava  kvalitetniji teretni promet između Hrvatske i Slovenije.
 
Rekao je i da je završen odabir izvođača radova za ključni željeznički projekt Hrvatski Leskovac-Karlovac koji treba unaprijediti željezničku infrastrukturu i koji će omogućiti Karlovcu da bude još bolje povezan sa Zagrebom i uopće cijelom mrežom željezničke infrastrukture.
 
U kontekstu Vladinih ulaganja, premijer je spomenuo i investicije u sustav zaštite Karlovca od poplava, u projekt gospodarenja otpadom te u cestovnu i vodnokomunalnu infrastrukturu. 
 
"Vi ste osjetili da smo uz vas i tako će biti i u budućnosti. Ministri će napraviti velike napore da svi naši prijatelji u Karlovačkoj županiji žive kvalitetnije i bolje", poručio je Plenković.

Pisane vijesti | Andrej Plenković