Nastavljamo stvarati preduvjete za proizvodnju i održivost brodogradilišta 3. maj i Uljanik

Slika /Vijesti/2021/travanj/14 travanj/IMG-8954.png

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je održao sastanak s vlasnikom Scenic grupe Glen Moroney i Sašom Čokljatom, direktorom MKM Yachts, tvrtke kćeri australske korporacije Scenic, koja u riječkom brodogradilištu 3. maj nastavlja suradnju na projektu izgradnje polarnih kruzera.
 
Prvi polarni kruzer Eclipse izgrađen je u pulskom brodogradilištu Uljanik, dok je izgradnja Eclipse II podugovorena s brodogradilištem 3. maj prošle godine.
 
Za ovaj projekt Vlada je u rujnu prošle godine donijela Odluku o davanju državnog jamstva, a završetak gradnje polarnog kruzera - novogradnje 101 predviđa se do lipnja 2023.
 
Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je predstavnicima Scenic grupe na povjerenju i kvalitetnoj suradnji, kao i njihovoj čvrstoj namjeri da nastave ulaganja i gradnju brodova koji će stvoriti preduvjete za dugoročnu razvojnu perspektivu brodogradnje u Rijeci i Puli.
 
Naglasio je snažnu privrženost Vlade održivosti brodogradnje u 3. maju i Uljaniku, što se u proteklom razdoblju i pokazalo kroz potporu za pokretanje proizvodnje i završetak započetih brodova, uz smanjenje gubitaka za državu.

Pisane vijesti | Andrej Plenković