Obuljen Koržinek: Doprinos umjetnika na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama mjerljiv s najboljim sezonama

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je u srijedu da su na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama umjetnici dali doprinos mjerljiv s najboljim sezonama festivala, čestitajući na još jednom uspješnom izdanju.
 
Ministrica je na konferenciji za medije u Kazalištu Marina Držića naglasila da je vodstvo festivala otvaralo nove teme i pristupe, a istovremeno u središtu zadržalo tradiciju, ambijentalnost te istraživanje dubrovačke, hrvatske i svjetske baštine.
 
"Posebno je bitno stalno traženje nove publike, kao i programi za mlade i hibridne forme. Za postići razinu na kakvu smo se navikli iza planiranja u ovakvim okolnostima stoji puno više rada, kreativnosti i hrabrosti. Čestitam na još jednom uspješnom izdanju", rekla je Obuljen Koržinek.
 
Istaknula je da kulturi slijedi još jedna teška i neizvjesna godina jer nije lako osigurati angažman svim umjetnicima, no ovaj je festival otvorio prostor onima koji možda nisu imali priliku.
 
Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski kazala je da je festival postigao uspjeh uz jedinstven i kvalitetan program te dosljednu provedbu epidemioloških smjernica.
 
"Ove su Igre rezultat lanjskih, jer je 2020. godina bila kritična, veliki izazov kojem smo uspješno odgovorili. To ne bi bilo moguće bez podrške resornog ministarstva i Vlade. Uvijek zahvalim građanima, ali danas posebno jer smo uz njihovu pomoć uveličali kulturu i pokazali čitavoj zemlji i regiji da je bitna i koliko sudjeluje u izgradnji civilnog društva", rekla je.
 
Ravnateljica Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre Ivana Medo Bogdanović navela je da je proračun za ovu godinu iznosio 8,2 milijuna kuna.
 
"Odaziv publike na 72. Igrama bio je iznad očekivanja jer su koncerti i predstave bili rasprodani i prije početka, što je dokaz vjernosti", poručila je Medo Bogdanović.
 
U 47 dana festivala izvedeno je 75 programa na petnaest lokacija, uz epidemiološke smjernice.
 
Festival će biti zatvoren u srijedu navečer ispred dubrovačke Katedrale opera gala koncertom na kojem će nastupiti Diane Damrau, Nicolas Testé i Roko Radovan uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića, te potom kratkom ceremonijom spuštanja festivalske zastave.
 
Izvor: Hina

Pisane vijesti | Nina Obuljen Koržinek