Obuljen Koržinek: Nove mjere radili smo u dogovoru s organizatorima

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u utorak da su nove protuepidemijske mjere, vezane uz organizaciju događaja i distancu između izvođača i same publike, rađene u dogovoru s organizatorima i da nisu oštrije, pogotovo na događanjima niskog rizika. 

"To je rađeno u dogovoru s organizatorom, međutim mjere nisu oštrije, mjere su sada olabavljene, ako tako možemo reći, posebno sjedeća mjesta na događanjima niskog rizika - dakle kazališta, kino predstave, koncerti gdje se ne pjeva", rekla je Obuljen Koržinek novinarima nakon sjednice užeg kabineta Vlade.
 
Na tim su događajima smanjili potrebni razmak tako da će biti moguće imati puno više publike. 
 
Što se tiče drugog tipa događanja koji uključuju nastupe koji su se ranije realizirali pred i više tisuća posjetitelja, ministrica je istaknula da se oni ne odvijaju u Hrvatskoj, kao niti u svijetu, ali su našli model koji će omogućiti da se ti nastupi realiziraju.
 
S Unisonom, s Udrugom promotora, Hrvatskom glazbenom unijom pripremaju jedan projekt gdje će sufinancirati dio produkcijskih troškova kako bi takvi koncerti i događanja bili održivi.
 
"U ovom trenutku to će se financirati iz COVID fonda Ministarstva kulture, a onda ćemo vidjeti kako će se dalje financirati u sljedećoj godini", zaključila je Obuljen Koržinek.
 
Izvor: Vlada / Hina
 

Pisane vijesti | Kultura | Nina Obuljen Koržinek