Obuljen Koržinek: Zakon će biti liberaliziran, čuvat će medijski pluralizam

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je da će Zakon o elektroničkim medijima biti usvojen do ljeta, te da će vjerojatno biti liberaliziran kako bi omogućio nakladnicima da se razvijaju, uz očuvanje medijskog pluralizma.

Obavljamo zadnje konzultacije s Vijećem za elektroničke medije i drugim partnerima, nakladnicima, zakon će biti sigurno usvojen u Saboru do ljeta, kazala je novinarima Obiljen Koržinek dodavši kako to "traži vremena".

Bilo je dosta rasprava nakon prvog čitanja, svima je u interesu da zakon bude dobro napisan i zato želimo provesti još jednu rundu konzultacija sa svim dionicima, rekla je.

Na pitanje novinara o vrsti rješenja koje će biti promijenjeno, točnije, hoće li televizijska kuća moći biti vlasnik platforme preko koje će distribuirati svoj sadržaj i sadržaj drugih ponuđača, ministrica je odgovorila da će se unijeti instrumenti koji postoje u drugim zemljama gdje takve zabrane nema, koji će osigurati medijski pluralizam.

"Predložit ćemo zakon koji će omogućiti nakladnicima i drugima na tržištu da se mogu razvijati, a istovremeno će osigurati da po najvišim standardima štitimo medijski pluralizam", rekla je.

Kakav će mehanizam biti ugrađen javnost će biti upoznata kad zakon bude predstavljen na sjednici Vlade, najavila je.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti | Nina Obuljen Koržinek