"Odnosi polako, ali sigurno, uplovljavaju u mirnije i konstruktivnije vode." Milanović sa slovenskom predsjednicom Vlade Bratušek

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Opatiji s predsjednicom Vlade Republike Slovenije Alenkom Bratusek.

U izjavi za novinare predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je kako se radi o jednom u nizu sastanaka koji će se ubuduće održavati kao redovne konzultacije. 'Odnosi polako, ali sigurno, uplovljavaju u mirnije i konstruktivnije vode. Mi ćemo vrlo brzo biti članica Europske unije, a tu smo i jedni i drugi u poziciji da moramo surađivati, jer se poznajemo i imamo dosta zajedničkih interesa. Morat ćemo se udruživati u nizu gospodarskih aktivnosti ukoliko želimo napredovati', rekao je premijer Milanović ističući da smo iz onoga sto je iza nas naučili dosta i da će se učiniti sve da se to ne ponavlja.

Predsjednica Vlade Republike Slovenije Alenka Bratusek ovom je prigodom čestitala Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju, od koje je dijeli samo 9 dana. Istaknula je da je dijalog jedini pravi put te da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju nove mogućnosti za gospodarsku i političku suradnju.

Fotografije dostupne na Flickr računu Vlade.



Pisane vijesti