Održana koordinacija VladHUP-a i predstavnika sindikata

Danas je u Vladinom Uredu za razminiranje održan prvi Koordinacijski sastanak između socijalnih partnera u sustavu razminiranja. U nazočnosti ravnateljice Ureda dr. sc. Dijane Pleštine i ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Dražena Jakopecpredstavnici HUP – Udruge humanitarnog razminiranja i sindikata u razminiranju u dinamičnoj su raspravi još jednom razmijenili mišljenja o nedavno potpisanom kolektivnom ugovoru za poslove razminiranja. Obje su strane svjesne prijepora koji i dalje postojno izražena je spremnost za nastavak razgovors obzirom da im je zajednički interes stabilnost i učinkovitost sustav razminiranja u RH.

Ravnatelji Pleština i Jakopec predložili su da dinamika koordinacijskih sastanaka bude na mjesečnoj bazi ili češće, ako bude potrebe, što su poslodavci i sindikati prihvatili. Obvezali su se objema stranama prezentirati prijedlog rješenja aktualne situacije u razminiranju, odnosno predložiti održivi model razminiranja, koji će uvažavati stavove obiju strana i koji će kao takav osigurati da hrvatski protuminski sustav do kraja ove godine neometano funkcionira. Tijekom sastanka dotaknute su i neke od aktualnosti u protuminskom djelovanju Hrvatske.

Podsjetimo, predstavnici sindikata u razminiranju i HUP – Udruge humanitarnog razminiranja potpisali su 8. srpnja 2013. novi kolektivni ugovor te sporazum kojim je, posredovanjem Vladinog Ureda za razminiranje, Hrvatskog centra za razminiranje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, okončan štrajk pirotehničara započet 26. lipnja 2013.



Pisane vijesti