Održana prva sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom danas u Vladi RH. Jednoglasno je usvojen Plan i program rada za 2008.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva Kosor, izvijestila je nazočne da 3. svibnja stupa na snagu Konvencija o pravima osoba s invaliditetom. U ime zajednice osoba s invaliditetom zahvaljeno je predsjednici Povjerenstva Jadranki Kosor na svemu učinjenom jer je Hrvatska postala 4. zemlja u svijetu koja je ratificirala Konvenciju, a time ujedno pokazala najveći stupanj senzibiliteta.

Za nekoliko dana očekuje se imenovanje pravobranitelja za osobe s invaliditetom kazala je potpredsjednica Kosor i dodala da je riječ o velikom koraku za sve nas u Hrvatskoj, a ujedno i prepoznavanje Hrvatske kao zemlje koja potpuno stoji iza slogana « jednake mogućnosti za sve ».

Također se razgovaralo o nastavku projekta osobnog asistenta za najteže invalide za koji je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osiguralo 15 milijuna kuna u 2008., a kojim je predviđeno da će još 300 najtežih invalida dobiti asistenta.



Pisane vijesti