Održana prva sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje zlouporabe opojnih droga

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje zlouporabe opojnih droga danas u Vladi RH.

Na Povjerenstvu se raspravljalo o prijedlogu plana o Nacionalnom informacijskom sustavu za droge u Republici Hrvatskoj, podneseno je izvješće o provedbi Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga za 2007. I prijedlog Provedbenog programa Akcijskog plana suzbijanje zlouporabe opojnih droga za 2008.

Na sjednici je podneseno izvješće o provedbi Projekta Resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa odvikavanja od ovisnosti i rehabilitacije u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja.
Osnovana je radna skupina za izradu prijedloga plana aktivnosti medijske kampanje za 2008. Potpredsjednica Vlade RH Kosor i predsjednica Povjerenstva istaknula je važnost medijske kampanje u borbi protiv ovisnosti i dodala da je potrebna veća prisutnost u javnosti kada se govori o tom problemu. Razgovaralo se i o aktivnostima vezanim uz nadolazeći Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti.




Pisane vijesti