Održana sjednica Državnog odbora za obilježavanje obljetnica

Na sjednici Državnog odbora za obilježavanje obljetnica kojom su supredsjedali predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks dogovoreni su termini i procedura obilježavanja državnih praznika do rujna.

Dan antifašističke borbe bit će obilježen 22. lipnja u šumi Brezovica u prisutnosti državnog izaslanstva uz polaganje vijenaca i prigodna obraćanja najviših državnih dužnosnika.

Prigodom Dana državnosti bit će organiziran tradicionalni svečani prijem u Uredu predsjednika 24. lipnja na kojem će sudjelovati najviši državni dužnosnici, predstavnici vjerskih zajednica i diplomatskog zbora.

Na Dan državnosti 25. lipnja državni vrh položit će vijence u ranim jutarnjim satima na Mirogoju, prisustvovati misi za Domovinu u crkvi sv. Marka te će biti održana svečana sjednica Vlade RH. Nakon toga državni vrh nazočit će svečanom postrojavanju Hrvatske vojske i policije na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.
U poslijepodnevnim satima državni vrh položit će vijence na Spomen obilježju masovne grobnice na Ovčari, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i kod središnjeg Spomen obilježja Memorijalnog groblja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a potom sudjelovati na svečanosti završetka izobrazbe polaznika vojnih škola.


Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 14. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Oluja“ 5. kolovoza državni vrh će započeti polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Gradskom groblju u Kninu nakon čega će biti svečana ceremonija podizanja državnog stijega na Kninskoj tvrđavi. Na Dan pobjede bit će organiziran mimohod braniteljskih udruga u Kninu i biti održana Sveta misa za Domovinu.

Dan hrvatske ratne mornarice bit će ove godine obilježen u Rijeci.



Pisane vijesti