Održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na sjednici je donesena Odluka o raspodjeli trećine od dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Odlukom je trećina dobiti Fonda namijenjena za razvojne socijalne i humanitarne mjere u svrhu poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji raspoređena na način da će se 40% sredstava uložiti u Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece, a 60% sredstava uložiti u Zakladu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za životno osiguranje, pomoć za branitelje i zdravstvenu skrb hrvatskih branitelja.

Na temelju Odluke bit će doneseni i Zakon o Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece te Zakon o Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Članovi Upravnog odbora Fonda izviješteni su da je u Fond uplaćena dividenda T-com-a za 2004. godinu u iznosu od oko 114 milijuna kuna, čime je imovina Fonda u ovom trenutku veća od 2 milijarde i 110 milijuna kuna. Također su izviješteni kako će do kraja siječnja iduće godine biti uplaćen još dio dividende za 2005. godinu.



Pisane vijesti