Osijek: Tramišak uručila 11,5 milijuna kuna vrijedne ugovore za projekte u općinama i gradovima

Ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, vrijedne 11,5 milijuna kuna, uručila je u petak korisnicima - općinama i gradovima iz Osječko-baranjske županije ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Tramišak je istaknula kako je uručen 41 ugovor za projekte iz programa ulaganja u malu komunalnu, društvenu, obrazovnu, zdravstvenu i drugu infrastrukturu na području općina i gradova u toj županiji.

„Ove smo godine, osim ulaganja u potpomognuta područja, gdje imamo najviše prijava jedinica lokalne samouprave, otvorili poziv i za ona područja koja su malo iznad prosjeka razvijenosti, gdje ćemo također podijeliti ugovore“, kazala je Tramišak.

Dodala je kako je cilj programa unaprijediti kvalitetu života u općinama i gradovima kroz projekte male infrastrukture, poput cesta, javne rasvjete, dječjih vrtića te ulaganja u osnovne škole i domove zdravlja, kako bi se javne usluge učinile dostupnijima, a život kvalitetnijim.

Projekti važni za poboljšanje kvalitete života na području županije

Na upit novinara o dosad ugovorenim europskim projektima, Tramišak je odgovorila kako su na području Osječko-baranjske županije dosad ugovoreni projekti vrijedni više od 5,5 milijardi kuna, a riječ je, među ostalim, o ulaganjima u razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poduzetničke projekte te javne projekte koje provode županija, jedinice lokalne samouprave i udruge.

Župan Ivan Anušić rekao je kako je županija u sklopu tog programa prijavila dva projekta - obnovu i modernizaciju doma za starije osobe u Belome Manastiru te izgradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu.

Poručio je da se takvim programima te financijskim sredstvima iz Europske unije i nacionalnim financijskim sredstvima realiziraju projekti važni za poboljšanje kvalitete života na području županije, za što je zaslužna i izvrsna suradnja lokalnih vlasti, mjerodavnog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti