Piletić: Želimo osnažiti socijalni dijalog i jasnije predstaviti politike Vlade

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/13_lipnja/12_06_2024_aktualno_prijepodne (31).jpg

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić poručio je u Saboru da se osnivanjem dva nova vladina ureda, za socijalno partnerstvo i odnose s javnošću, želi osnažiti socijalni dijalog i jasnije predstaviti jasnosti politike Vlade.

Dvije su ključne poruke, što snažniji i institucionalno organiziraniji dijalog na korist svih građana i što jasnije predstavljanje politika i postupaka Vlade javnosti, kazao je Piletić predstavljajući u Saboru izmjene Zakona o Vladi Republike Hrvatske, kojih bi se osnovali uredi za socijalno partnerstvo i za odnose s javnošću.

Ministar je istaknuo da se Ured za odnose s javnošću osniva se kako bi se rezultati i politike Vlade mogli bolje, brže i jednostavnije dostaviti javnosti i medijima.

Kada je riječ o Uredu za socijalno partnerstvo, Piletić je pojasnio da se želi osnažiti socijalni dijalog.

Posljednjih osam godina Vlada je posebno inzistirala na socijalnom dijalogu i ta razina uspostavljenog povjerenja rezultirala je konkretnim rezultatima, nikada većom zaposlenošću, nikad većim plaćama i mirovinama, rekao je Piletić. Dodao je da su upravo socijalni partneri unutra Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) tražili dizanje socijalnog partnerstva na razinu vladinog ureda.

Ured neće zamijeniti GSV, već pružati podršku članovima GSV-a, napomenuo je.

Izvor: Hina/Vlada

 

Pisane vijesti