Plenković: Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u slučaju hrvatskog kapetana

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/30_lipnja/GRQHBEVXQAAdtGk.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom i, kako je objavio na platformi X, založio za hrvatskog pomorca Marka Bekavca koji se nalazi u turskom zatvoru, kazavši kako Hrvatska očekuje da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju.

Plenković je u objavi naveo kako je turskog ministra izvijestio o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj.

"Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć", poručio je premijer.

Hrvatski pomorac Marko Bekavac nalazi se u turskom istražnom zatvoru od listopada prošle godine kada je policija na brodu turske kompanije, koji je plovio pod panamskom zastavom, našla 137 kg kokaina, a turske vlasti smatraju kapetana Bekavca odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za krijumčarenje droge.

Izvor: HINA/Vlada



Pisane vijesti