Plenković otvorio simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom

Slika /Vijesti/2020/06 lipnja/15 lipnja/EajgKV5XYAAvLpa.jpg

Premijer Andrej Plenković otvorio je u ponedjeljak 7. simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) za voditelje udruga osoba s tjelesnim invaliditetom naglasivši napore Vlade da uključi osobe s invaliditetom u svakodnevni život.

"Od početka mandata naša je politika bila da razvijamo zajedništvo i partnerski odnos sa svima vama u svim područjima djelovanja i ostvarivanju vaših interesa. Zajednički smo djelovali u procesu donošenja propisa i brojnih važnih odluka, kao i u traženju rješenja na izazove i poteškoće s kojima se susrećete, i na koje ste nam kroz naš redoviti dijalog ukazivali", rekao je Plenković okupljenima.

Dodao je kako se politika Vlade temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

"Svojim aktivnostima težimo postizanju pune uključenosti osoba s invaliditetom u svakodnevni život zajednice, i omogućavanje ostvarivanja prava i usluga koje olakšavaju svakodnevni život", kazao je Plenković.

Predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec zahvalila je premijeru i ostalim dužnosnicima na podršci simpoziju.

"Ovo je zadnja aktivnost treće godine trogodišnjeg programa 'Zajedno u zajednici'. Prihvatili ste i sljedeći naš trogodišnji program, zahvaljujem resornoj ministrici Bedeković i Vladi što ćemo i dalje imati kontinuitet od tri godine", zaključila je Kranjčec.

Izvor: Hina



Pisane vijesti