Plenković: Podupirući Sinjsku alku promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu

Slika /Vijesti/2020/05 svibanj/27 svibnja/VRH_8582.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva Sinj, koje je na čelu sa Stipom Jukićem, predsjednikom Društva, i Boškom Ramljakom, alkarskim vojvodom, upoznalo Vladu s tijekom priprema za ovogodišnju 305. Sinjsku alku.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić zahvalio je Vladi i premijeru Plenkoviću na dosadašnjoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje Alkarskog društva, kao i kontinuiranoj financijskoj pomoći vezanoj za rad Muzeja Sinjske alke i Alkarske ergele.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zahvalnost Viteškom alkarskom društvu i Gradu Sinju na trudu i naporima koje ulažu u Alku te naglasio kako podupirući Sinjsku alku promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu, vrijednosti i nacionalni identitet.

Predsjednik Vlade kazao je da će Vlada i dalje putem Ministarstva kulture i drugih resora kontinuirano nastaviti financijski podržavati programske djelatnosti Muzeja i projekte Viteškoga alkarskog društva.



Pisane vijesti | Andrej Plenković