Plenković svečano otvorio EP vaterpolista u Dubrovniku: Nadam se da će naši vaterpolisti obraniti europsko zlato

  • Slika /Vijesti/2024/Siječanj/04 siječanj/VRH_2865-01.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Dubrovniku je svečano otvorio Europsko prvenstvo za vaterpoliste. Čestitao je vaterpolo klubu Jug na prvih 100 godina postojanja, izrazivši nadu da će naši vaterpolisti ponoviti uspjeh iz Splita kada su osvojili zlatnu medalju.

Pred 2500 gledatelja u gruškom plivalištu, a uoči utakmice Hrvatska - Španjolska, Plenković je uveličao najveći sportski događaj ikad održan u Dubrovniku.

"Nadam se da će dubrovačka publika, kasnije uz pomoć i zagrebačke učiniti isto ono što je učinila i splitska prije godinu i pol dana, kada su zdušno bodreni s tribina, hrvatski vaterpolisti osvojili zlato. Neka se to ponovi i opet", poručio je premijer.

Dodao je da nikad nijedno prvenstvo nije bilo organizirano u samo šest tjedana.

"To je uspjelo zahvaljujući djelatnicima Hrvatskog vaterpolskog saveza, klubova Jug i Mladost i mnogima koji su napravili pravo malo čudo. Hvala vam uime hrvatske Vlade", kazao je Plenković otvarajući prvenstvo. 

Hrvatska prvi domaćin uzastopnih europskih prvenstava

Uz predsjednika Vlade bio je nazočan i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, predsjednik LEN-a Antonio Silva i mnogi drugi uglednici.

Dubrovački gradonačelnik zahvalio je Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću čijom zaslugom je Dubrovnik izabran za jednog od domaćina natjecanja.

Hrvatska je prvi domaćin uzastopnih europskih prvenstava jer je zadnje bilo u Splitu u rujnu 2022. godine, a po prvi puta u povijesti turnire će ugostiti dvije zemlje u tri grada, pa će tako vaterpolistice igrati u Eindhovenu od 5. siječnja, dok je turnir za muškarce započeo u Zagrebu i Dubrovniku.

Unatoč domaćinstvu u zadnji tren - zbog rata oduzeto prvotnom domaćinu Izraelu - hrvatski organizatori odradili su golem posao i to u samo mjesec dana, čak i manje ako izuzmemo božićne i novogodišnje blagdane.

Izvor: Vlada / Hina
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković