Plenković uoči Europskog vijeća izrazio podršku Hrvatske daljnjem europskom putu Ukrajine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u tvitu objavio da se susreo s ukrajinskom veleposlanikom Vasilom Kiriličem te izrazio potporu i solidarnost s Ukrajinom.

"Jutros sam veleposlaniku @VasylKyrylych izrazio podršku i solidarnost s #Ukraine. Hrvatska će i danas u #Versailles snažno podupirati europski put Ukrajine. Razgovaramo o tijeku prihvata ukrajinskih izbjeglica i olakšavanju uvjeta za njihovo obrazovanje, rad i život u Hrvatskoj".

Prema zadnjim podacima koje je u srijedu objavio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet u Hrvatsku je dosad ušlo 3600 izbjeglih građana Ukrajine.

Šmihal zahvalio Hrvatskoj što stoji uz Ukrajinu

Ukrajinski premijer Denis Šmihal objavom na Twitteru zahvalio je u srijedu Hrvatskoj na sveobuhvatnoj podršci njegovoj zemlji, nakon što je telefonski razgovarao s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem.

Teme razgovora bile su politička podrška Hrvatske Ukrajini na putu prema članstvu u EU i prihvat ukrajinskih izbjeglica. 

Plenković je "izrazio žaljenje zbog rasta broja žrtava u Ukrajini uslijed ruske agresije", stoji u objavi hrvatskog premijera na Twitteru.

"Hrvatska podržava Ukrajinu na putu prema članstvu u EU. Premijer Plenković uvjerio me da stoje uz Ukrajinu", napisao je Šmihal sa svoje strane i dodao da su razgovarali i o jačanju sankcija Rusiji. 

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Andrej Plenković