Plenković: Vlada će nastaviti predano raditi kako bi učinila društvo boljim i kvalitetnijim

Slika /Vijesti/2019/12 prosinac/25 prosinca/HN20191225398255.JPG

Premijer Andrej Plenković čestitao je u srijedu građanima Božić poručivši da će Vlada nastaviti predano raditi kako bi učinila društvo boljim i kvalitetnijim, smanjila tenzije i podjele te da kršćansko načelo solidarnosti uđe u sve javne politike.

"Mislim da je jedna od glavnih teza s kojom smo krenuli u mandat prije nekoliko godina, truditi se da država i naše institucije dobro funkcioniraju, da se gospodarstvo unapređuje, da kršćansko načelo solidarnosti bude prožeto kroz sve javne politike", rekao je Plenković nakon božićnog misnog slavlja u zagrebačkoj Katedrali.

Čestitajući Božić, kazao je kako je to veliki kršćanski blagdan, vrijeme koje svi želimo provesti s obitelji i posvetiti se upravo tim vrijednostima. "Vjerujem da će svi naši sugrađani Božić i dane koji predstoje, provesti u lijepom i zadovoljnom obiteljskom ozračju", kazao je Plenković.

Političke teme kao niti ankete uoči drugog kruga predsjedničkih izbora nije želio komentirati.

"Danas je dan kada bih se ipak malo suzdržao od politike. Nova utakmica je krenula i mi ćemo odigrati maksimalno do kraja", kazao je Plenković.

Na upit je li predsjednica u kampanji s obzirom da je pozvala novinare na Dolac i na polnoćku, a tvrdi da se u ovo blagdansko doba želi suzdržati od politike, premijer je rekao kako "treba razlikovati kampanju od zbivanja na Badnjak i Božić".

Izvor: Hina


Pisane vijesti | Andrej Plenković