Ploče - otvoren 10,36 milijuna kuna vrijedan poduzetnički inkubator

Poduzetničko-proizvodni impulsni centar odnosno poduzetnički danas je svečano otvoren u Pločama, a projekt vrijedan 10,36 milijuna kuna je s 99,84 posto financiran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković tom je prigodom istaknula da je projekt posebno važan jer je konkretan i jasan te predstavlja dom za poduzetničke inicijative, viziju i kreativnost.
 
„Ploče su grad s velikim potencijalima, što možemo pretvoriti u snagu uz dobru komunikaciju te podržavajući velike poduzetnike, ali i sve one male koji će se u teškim vremenima usuditi aktivirati svoje projekte“, kazala je Vučković.
 
Poduzetnički inkubator dio je poduzetničke potporne infrastrukture kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima-početnicima u prvim godinama poslovanja, a kroz sufinanciranje zakupa poslovnog prostora te korištenje pratećih poslovnih i intelektualnih usluga.
 
Inkubatorom će upravljati Centar za poduzetništvo, institucija koja je u suradnji s gospodarskim subjektima, javnim institucijama i svim dionicima usmjerena na razvoj poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Marija Vučković