Položeni vijenci na Mirogoju u povodu dana Oružanih snaga

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/polozeni_vijenci_na_mirogoju_u_povodu_dana_oruzanih_snaga.jpg

ZAGREB, 28. svibnja 2008. (Hina) - U povodu Dana oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske vijence na spomeniku Zid boli, kod Središnjeg križa te na grobnici neidentificiranih žrtava na Krematoriju vijence su položili predsjednici Republike, Hrvatskoga sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić položio je vijenac na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Grobnice narodnih heroja i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, a njegovo izaslanstvo položilo je vijenac i na Zajedničkoj grobnici neidentificiranih žrtava Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo Vlade predvođeno premijerom Ivom Sanaderom vijence je položilo također na Zidu boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

I izaslanstvo Sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na ista mjesta.

Vijence su položila i izaslanstva Grada Zagreba predvođena dogradonačelnicom Liljanom Kuhtom Jeličić i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, te Oružanih snaga i MUP-a.



Pisane vijesti