Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_ugovor_o_koncesiji_za_izgradnju_i_upravljanje_zracnom_lukom_zagreb.jpg

Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić i direktor Zagreb Airport International Company Limited (ZAIC) Christophe Petit potpisali su Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb. Potpisivanju je nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, prvi potpredsjednik Valde i ministar gospodarstva Radimir Čačić, predsjednik Uprave Bouygues Construction Group Yves Gabriel te predsjednik Uprave ADP-a Pierre Graf.

Ovo je jedan vrlo važan projekat, kojim će se Zračna luka Zagreb razviti u značajan regionalni centar, koji će potaknuti investicijsku klimu i stvoriti jedan novi zamah investiranja, rekao je u uvodnom obraćanju zamjenik ministra Zdenko Antešić.

Yves Gabriel, predsjednik Uprave Bouygues Construction Group, zahvalio je hrvatskoj Vladi na ukazanom povjerenju ističući da se radi o dugoročnoj suradnji jer unatrag 15 godina surađujemo na isto tako jednom važnom projektu kroz zajednički utemeljenu firmu Bina-Istra. Želim da izgradnja nove zagrebačke Zračne luke bude isto tako „success story“, kao što je bila izgradnja autoceste u Istri, rekao je Gabriel.

Pierre Graf izrazio je uvjerenje da će nova Zračna luka u Zagrebu postati jednom vrlo važnom platformom za čitavu Europu, što joj omogućava njen potencijal i geografski smještaj.

Pozdravljajući nazočne, premijer Zoran Milanović istaknuo je da je u otvorenom i korektnom međunarodnom natječaju odabran ponuditelj s najboljim uvjetima, koji ima svjetski relevantnu ekspertizu, veliko znanje i veliko iskustvo te dodao kako se radi i o partneru s kojim Hrvatska već ima iskustva u poslovanju u Istri u izgradnji autoceste. Treba raditi, to je veliki projekt, važan za Hrvatsku, bit ćemo partneri i samo naprijed, poručio je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti