Potpisan Ugovor o prijenosu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Koprivnici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_ugovor_o_prijenosu_nekretnina_u_vlasnistvu_republike_hrvatske_gradu_koprivnici.jpg

KOPRIVNICA, 19. siječnja 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić potpisali su danas ugovor o prijenosu nekretnina u vlasništvu Hrvatske Gradu Koprivnici, kojim je bivša koprivnička vojarna darovana Koprivnici u svrhu izgradnje sveučilišnog kampusa.

Vrijednost nekretnina vladine darovnice veća je od 101 milijun kuna, a površina je gotovo 700.000 četvornih metara, istaknula je premijerka Kosor izražavajući zadovoljstvo što je time započet proces koji u Koprivnici zovu "pretvaranjem Podravine u dolinu znanja".

Sveučilišni kampus otvorit će perspektivu za bolje visoko obrazovanje ne samo Koprivnici nego i Hrvatskoj, a potpisivanje ovog ugovora pokazuje da vlada nastoji poticati važne projekte u cijeloj državi, bez obzira tko je na vlasti u pojedinoj sredini, rekla je Kosor.

Izgradnjom kampusa Koprivnica želi postati malim regionalnim sveučilišnim centrom za ovaj dio Europe s 5 do 7 fakulteta i oko pet tisuća studenata, istaknuo je gradonačelnik Mršić.

Napomenuo je da Grad već sada stipendira 800 studenata godišnje, a potreban iznos od 4 milijuna kuna smatra dobrom investicijom u vlastitu budućnost.

Zahvalivši premijerki Kosor na pomoći oko realizacije prve faze tog projekta, Mršić je napomenuo da od vlade i Hrvatskog sabora očekuje potporu i za osnivanje sveučilišta u Koprivnici.

Premijerka Kosor prije Koprivnice posjetila je mjesto Golu u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je otvorila sportsku dvoranu OŠ Gola. Dvorana je vrijedna 8 milijuna kuna, a 75 posto sredstava za njezinu izgradnju osigurala je vlada.



Pisane vijesti