Potpisan Ugovor o projektiranju dionice autoceste A1 sektor Ploče-Dubrovnik

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_ugovor_o_projektiranju_dionice_autoceste_a1_sektor_ploce_dubrovnik.jpg
DUBROVNIK, 5. srpnja 2008. (Hina) - U Dubrovniku su danas Hrvatske autoceste potpisale ugovor o izradi prostorno-prometne studije i projektne dokumentacije te provedbi upravnog postupka za autocestu Zagreb-Split-Dubrovnik, sektor Ploče-Dubrovnik, to jest dionicu Osojnik-Doli.

Potpisivanju ugovora nazočan je bio i predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja koju čine Institut građevinarstva Hrvatske kao nositelj ponude i Rijekaprojekt iz Rijeke. Ugovorena vrijednost radova je 79 milijuna i 539 tisuća kuna. Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena do kraja ove godine, a radovi će početi početkom 2009. godine.

Premijer Ivo Sanader rekao je kako hrvatska Vlada neće stati dok ne ostvari stari san o povezivanju kontinentalne i jadranske Hrvatske.

Nije želio govoriti o spekulacijama kuda će ići autocesta. Jasno je rekao da će ona ići kroz Hrvatsku te najavio daljnje radove na mostu Pelješcu. Istaknu je da će most biti izgrađen jer je iznimno važan za taj dio Hrvatske, i za poluotok Pelješac i za otoke.

"Pelješki most bit će izgrađen, i to nije most protiv BiH, nego most za Hrvatsku", naglasio je premijer dodajući kako su mostovi ti koji spajaju.

Ugovorom za projektiranje dionice Doli-Osojnik, u dužini od 28 kilometara, obuhvaćena je izrada kompletne projektne dokumentacije, a potpisivanje tog ugovora početak je aktivnosti na izgradnji autoceste A 1 na dijelu Ploče-Dubrovnik.

Na novinarsko pitanje o mogućoj ustavnoj tužbi oporbenih stranaka vezanoj uz novi Zakon o prometu premijer je odgovorio kako nema običaj komentirati zahtjeve prema Ustavnom sudu.



Pisane vijesti