Potpredsjednica Kosor na 6. konferenciji Europske unije slijepih i na 2. Generalnoj skupštini Europske unije gluhoslijepih

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i počasna dopredsjednica «Dodira», Jadranka Kosor pozdravila je sudionike šeste konferencije Europske unije slijepih i druge Generalnoe skupštine Europske unije gluhoslijepih u hotelu Four Points Panorama.

Sanja Tarczay, predsjednica udruge Dodir, zahvalila je svim koji su pomogli pri organizaciji konferencija, posebno zahvalivši potpredsjednici Vlade i počasnoj dopredsjednici Dodira Jadranki Kosor.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da uvijek s posebnim ponosom ističe da je počasna potpredsjednica udruge Dodir te da je to čast, koju je potrebno svakodnevno opravdavati.

Vlada RH svakodnevno promiče prava osoba s invaliditetom, naglasila je potpredsjednica Kosor, dodavši pritom da ovaj susret ima simboliku. Konferencija slijepih i gluhoslijepih osoba se održava ususret 3. svibnju, kada će stupiti na snagu Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom, koju je Hrvatska potpisala kao treća zemlja u Europi, a ratificirala kao četvrta. To je jedan od najvažnijih dokumenata o ljudskim pravima u 21. stoljeću.

S posebnim ponosom potpredsjednica je istaknula da je jučer Vlada predložila Hrvatskom saboru ime osobe koja će postati pravobraniteljica za osobe s invaliditetom. Riječ o osobi s invaliditetom koja će na pravi način promicati prava osoba s invaliditetom i boriti se za njih.

Na samom kraju potpredsjednica je svima zahvalila što neprekidno pomiču granice i svakodnevno pokazuju kako se savladavaju prepreke i predrasude i poželjela je svima da ponesu Zagreb i Hrvatsku u srcu te da uvijek ostanu prijatelji, a kada bude moguće da se vrate.



Pisane vijesti