Potpredsjednica Kosor u posjetu Osnovnoj školi bana Josipa Jelačića u Podsusedu

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu novogodišnjih blagdanučenike Osnovne škole bana Josipa Jelačića u zagrebačkom naselju Podsusekoju pohađaju i učenici romske nacionalne manjinte im uručila prigodne poklone.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu novogodišnjih blagdana, učenike Osnovne škole bana Josipa Jelačića u zagrebačkom naselju Podsused, koju pohađaju i učenici romske nacionalne manjine, te im uručila prigodne poklone. Osnovnu školu bana Josipa Jelačića pohađa 656 učenika, od čega je u razredne odjele integrirano 32 učenika romske nacionalne manjine.

Obraćajući se nazočnima, potpredsjednica Kosor uputila je čestitku svim Romima u Republici Hrvatskoj u povodu nadolazeće 2006. godine. Kao predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome također je izrazila nadu u još uspješniju provedbu Nacionalnog programa za Rome te Akcijskog plana desetljeća za Rome.

Zahvalu na posjetu potpredsjednici Kosor uputila je ravnateljica škole Ankica Šimunović i predsjednik udruge «Romi za Rome» Bajro Bajrić koji je, izražavajući zadovoljstvo provedbom Nacionalnog programa za Rome, uručio potpredsjednici Kosor zahvalnicu za promicanje i zaštitu prava Roma.



Pisane vijesti