Potpredsjednica Vlade Adlešič i ministrica Lovrin u Bjelovaru o ulaganjima u pravosudne prostore

BJELOVAR, 18. srpnja 2008. (Hina) - Ministrica pravosuđa Ana Lovrin sa suradnicima i potpredsjednicom Vlade Đurđom Adlešič za posjeta Županijskom i drugim sudovima u Bjelovaru razgovarala je o uvjetima rada u tim ustanovama te o mogućim ulaganjima u pravosudne objekte.

Lovrin je, naglasivši da staru zgradu suda treba preurediti, dodala da je grad Bjelovar već darovao zemljište za gradnju nove zgrade, no da je prije konačne odluke o gradnji trebalo razgledati prostore i razmotriti idejni projekt kako bi se ocijenilo treba li preurediti staru zgradu ili graditi novu. Tako bi se racionalnio uložio i novac namijenjen za to, dodala je.

Kazala je da omjer raspoloživih četvornih metara prostora te broja sudaca i zaposlenika pokazuje da je prostora dostatno, ali da se nakon obilaska uvidjelo da je velik dio prostora neiskoristiv.

U vezi s gradnjom nove zgrade, u kojoj bi bilo više prostora nego je pravosuđu potrebno, rečeno je kako treba razgovarati i s drugim tijelima državne uprave te da bi to bilo zajedničko ulaganje.

Ministrica je naglasila kako je zadovoljna radom sudova na tom području, koji su uredni i pravodobni.

Potpredsjednica Vlade Adlešič je rekla da prije konačne odluke treba obići postojeći prostor i steći uvid u stanje, jer brojke pokazuju da je sve kako treba, ali da je dosta prostora neiskoristivo, poput predvorja i hodnika.

Spomenuto je i ukidanje sudova te je rečeno da će se sud u Čazmi spojiti sa sudom u Ivanić Gradu, a da će zemljišno-knjižni odjel ostati u Čazmi.



Pisane vijesti