Potpredsjednica Vlade Adlešič u Donjem Vidovcu - izgradnja poduzetničke zone i državne ceste

DONJI VIDOVEC, 23. lipnja 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič boravila je danas u općini Donji Vidovec, u Međimurskoj županiji, u povodu obilježavanja Dana općine u kojoj je najvažniji razvojni projekt izgradnja Poduzetničke zone Jug.

Osim izgradnje Poduzetničke zone, načelnik općine Josip Grivec na svečanoj je sjednici općinskog vijeća naveo i gradnju dionice državne ceste D 20 koja će spojiti Donji Vidovec i Donju Dubravu, te bitno ubrzati priključivanje na Podravsku magistralu.

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič izjavila je da uskoro počinje projektiranje ceste, te da će radovi početi iduće godine.

Za Poduzetničku zonu Jug u Donjem Vidovcu zanimanje su pokazale i tvrtke iz Koprivničko- križevačke županije pa je ta prometnica od velike važnosti.

Adlešič je najavila sufinanciranje projekata poduzetničkih zona iz državnog proračuna, te od iduće godine financijsku decentralizaciju za kvalitetne projekte u jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Donji Vidovec prošle je godine proglašen turističkim mjestom, ponajprije zbog tradicije ispiranja zlata. Godine 1776. carica Marija Terezija potpisala je povelju kojom je odobrila Donjovidovčanima ispiranje zlata na Dravi, Savi i Muri. Prvi pisani trag o Donjem Vidovcu potječe iz 1226. godine.



Pisane vijesti